kategori Vitaminat  

Formula Shëndetësisë. Vitamina A
Në këtë artikull ne do të përqëndrohet në vitaminë A , e cila është e njohur për ne ndoshta nga fëmijëria. Mjekët thonë se është e rrezikshme jo vetëm vitaminë mangësi në trup, por edhe mbidozë saj. Çfarë sëmundje shkakton një mangësi të vitaminës A në trup?-Shikim i turbullt, sytë e thatë, inflamacion, i dobët shikimit natë natë sëmundje verbëri,-reduktuar imunitetin-i shpeshtë ARI ARI ,-dukuri e zbokth-pagjumësi dhe lodhje-thatësi e lëkurës dhe shfaqjen e rrudhave të hershme . Në rast të mbidozë mund të jetë i përzier dhe dhimbje koke shpesh ndodhin diarre, gjakderdhje mishrat.

Koha për të marrë vitamina
Të qenët i përgjumur, apati, përgjumje, oreks të dobët, dhe më e rëndësishmja & ndash; probleme me pamjen: flokët e shurdhër, thonjtë brishtë, lëkurë të varfëruar & hellip; Të gjitha këto janë shenja të vitaminës mangësi apo hypovitaminosis. Kjo është veçanërisht e dukshme në dimër dhe pranverën e hershme. burim i vitaminës Trupi i njeriut është projektuar në mënyrë që shumica e vitaminave në të nuk sintetizohet.

Vitaminat
Vitaminat & ndash; është një nga përcaktuesit kryesorë të shëndetit. Ata janë të nevojshme për funksionimin e duhur dhe funksionimin e trupit. Vitaminat forcojë performancën e sistemit imunitar, përmirësojnë metabolizmin dhe në sajë të tyre, ne të ndjehen të freskëta dhe të shëndetshme. Dhe mungesa e tyre mund të çojë në çrregullime serioze dhe shëndetin e trupit.

Si për të rritur imunitetin-epidemiolog. py
Imuniteti është konsideruar aftësia e trupit për të luftuar infeksionet, parandalimin e depërtimit dhe zhvillimin e mikroorganizmave të ndryshëm që shkaktojnë sëmundje. sistemit imunitar është një kombinim mënyrë komplekse organizuara të organeve dhe indeve. Elementet e saj kryesore janë: lëkurë, bronke, thymus, zorrët, nyjet limfatike, gjak dhe shpretkë. Reduktuara imuniteti mund të shkaktojë kequshqyerja, stresi fizik dhe emocional, mungesa e gjumit, ndikimin negativ të mjedisit dhe përdorimin e antibiotikëve.      

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore