1   2     >>  
kategori parandalim  

Teniarinhoze: Patogjeneza dhe klinik
në vivo prania e cysticerci në muskujt e bagëtive nuk shoqërohet me manifestime klinike, edhe pse eksperimente në viçat infektuar me një numër të madh të vezëve të T. saginata zhvillon miokardit dhe të zemrës të rënda dështim, e cila është e lidhur me formimin e cysticerci në zemër. Në njerëz, viçi shirit parazit zakonisht vetëm, pra emri i vjetër i parazitit-shirit nga francezët.

Buruli ulçerë
ulçerë Buruli-një sëmundje infektive e shkaktuar nga Mycobacterium ulcerans, është një nga më të neglizhuar por sëmundjet shërueshme tropikale. Agjent shkaktar i takon një familje të baktereve që shkaktojnë tuberkulozin dhe lebrozë por Buruli ulçerë ka marrë më pak vëmendje se këto sëmundje. Infeksion të çon në shkatërrim të gjerë të lëkurës dhe indeve të buta me formimin e ulçerës mëdha zakonisht mbi këmbët dhe të armëve.

Ethe Marburg
ethe Marburg-një sëmundje akute virale karakterizohet me të rënda, vdekshmëri të lartë, hemorragjike sindromi, mëlçisë, trakti gastrointestinal dhe sistemit nervor qendror. Etiologji, Patogjeneza. Për herë të parë sëmundja është vërejtur në vitin 1967 në Marburg dhe Frankfurt am Main ethe Marburg, në të ardhmen sëmundje të tilla janë vërejtur në Sudan, në fshatin Maridi Maridi dhe ethe në Zaire afër lumit Ebola Ebola.

Nipah
Nipah Neve është një virus i ri virus zoonotike transmetohet tek njerëzit nga kafshët. Infektuar virus njerëz Nipah shkakton sëmundje të rëndë, e cila karakterizohet nga inflamacion i encefaliti trurit ose sëmundje të frymëmarrjes. Ajo gjithashtu mund të shkaktojë sëmundje të rënda në kafshë të tilla si derra, dhe do të shkaktojë humbje të konsiderueshme ekonomike të fermerëve.

Coli enterohemorrhagic Escherichia EHEC
bakter Escherichia coli E. coli gjendet zakonisht në zorrë të njerëzve dhe kafshëve me gjak të ngrohtë . Shumica tensionet e E. coli janë të padëmshme. Megjithatë, disa variacione, të tilla si enterohaemorrhagic E. coli EHEC mund të shkaktojë sëmundje të rënda që vijnë prej ushqimeve. Ajo transmetohet tek njerëzit kryesisht nëpërmjet konsumit të ushqimeve të kontaminuara, të tilla si produkte të papërpunuara ose të papjekur të mishit terren dhe qumështit të papërpunuar.

Diarre Diarre
Diarre Diarre & ndash; gjendje patologjike karakterizuar nga palpitations defekimit, zakonisht me një rritje në numrin e fekal masat dhe lëngëzim i tyre. Gjithsej 24 orëve nëpërmjet zorrë është përafërsisht 10 litra lëngje, duke përfshirë pështymë dhe gjëndra stomakut, bile, pankreatik dhe lëngje të zorrëve. On stools shpeshta them në ndarjen e feces mbi 200g në ditë. Sipas klasifikimit mjekësor, me natyrën e duke filluar mekanizmit që siguron 4 specie patogjene të diarresë: 1. diarre gipermotornaya ndodh me rritjen lëvizshmëri 2. diarre osmozik gjithmonë ndodh gjatë uria dhe shkakton një substancave aktive osmotike, të tilla si laxatives 3. diarre sekretore është shkaktuar nga agjentë që stimulojnë sekretimin e lëngjeve në lumen të zorrëve, të tilla si: toksinave bakteriale hormoneve të tilla si Gastrin dhe VIP Laxatives yndyrore dhe acidet biliare 4. diarre inflamator zhvillohet në sëmundje kronike të zorrëve inflamatore, infeksionet e zorrëve Në varësi të rrjedhës së diarresë janë të klasifikuara si: akute dhe kronike.1   2      >>         

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore