kategori shëndetësor  

Kanceri i trurit, simptomat, trajtimin


2017-12-28 00:00:00

Kanceri i trurit, simptomat, trajtimin

Kanceri i trurit-emri i përbashkët për bashkimin e tërë grupin e tumoreve malinje që vijnë nga inde të ndryshme të trurit. Në mënyrë tipike, tumor quhet perberje qelizore, per shembull nevromë-një tumor i nervave kraniale, meningiomas-tumoret qelizore e meninges, hipofizës adenoma-një tumor i qelizave indeve gjëndrave, etj Ndër të tjera malignancies kanceri i trurit është shumë e rrallë , sipas statistikave është 5-6% e të gjitha tumoreve malinje. A është rrallë primar, që është, të zhvilluar pikërisht në tru, është metastazë më i zakonshëm i mesëm trurit kancer që është i zbritur nga tumorit, duke rezultuar në një organi tjetër.

Çka e shkakton kancerin e trurit

Arsyet pse një person zhvillon kancerin e trurit, ende nuk është kuptuar plotësisht, si në rastin e shumë kancereve të tjera. Në disa raste, luajnë një rol të paraprirë lëndim kafkë, ndonjëherë shenja të kancerit të trurit në fillim të shfaqet pas sëmundjeve infektive . Ka të dhëna për efekt të predispozicion gjenetik, rrezatim, një nivel të lartë të ndotjes së mjedisit jonizuese, duke marrë një sasi të madhe të carcinogens dietetike.

Simptomat e kancerit të trurit

Simptomat e kancerit të trurit mund të jenë të ndryshme në varësi të në atë pjesë të tumor të trurit është e vendosur, dhe çfarë strukturë ajo fasha. Më shpesh shenja e parë e përshtatet të marramendje dhe dhimbje koke të vazhdueshme, edhe pse ndonjëherë ajo bashkohet vetëm në një fazë të avancuar të kancerit të trurit. Dhimbje koke ndodh kryesisht në mëngjes, zakonisht rritet në një pozicion të caktuar të kokës, një pacient shpesh merr një pozicion të detyruar, në të cilat më pak dhimbje koke. Nëse zona e plagosur vizual i trurit është i shqetësuar vizion, nëse preken nga struktura e tru i vogël, vuan koordinimin dhe ecje, fjalim bëhet slurred, greased; nëse nervore auditory, vërejti tringëllimë në veshët dhe dëgjimi humbje, dhe kështu me radhë.

Si tumor bashkohen simptomat e rritjes së presionit intracranial, nuk janë të përzier, të vjella. Të vjella atë rast vetëm sjell lehtësim afatshkurtër. Ka pasur probleme me kujtesën, vëmendje, aftësinë për të përqendruar dhe të përqëndrohet, mund të shfaqen çrregullime më të rënda mendore, të tilla si hallucinations. Ndonjëherë shqetësuar ndjeshmëri në fusha të ndryshme të trupit. Mund të duket nga lloji i konfiskimet epileptik. Manifestimet varet gjithashtu në fazën e kancerit të trurit, me tumore të gjera duke shkaktuar compression të rënda dhe dehje, simptomat e kancerit të trurit do të jetë më e theksuar.

Në përgjithësi, simptomat e kancerit të trurit nuk janë specifike , dmth unike për këtë sëmundje, por një kombinim i disa prej tyre duhet të shërbejë si një rast për të bërë një takim për të parë një mjek.

Diagnoza e kancerit të trurit

Metoda më informative e diagnostikimit të kancerit të trurit është një MRI të trurit, Imazhe rezonancë magnetike apo llogaritur CT tomography. Këto metoda të lejojë që të kujtoj tumorin-për të përcaktuar dimensionet e sakta e saj, vendndodhjen dhe shtrirjen e përfshirjes së strukturave përreth në procesin e tumorit. Supozojmë përbërjen qelizore e mjekut tumorit me përvojë mund të ketë në simptomat e kancerit të trurit dhe lokalizimin e saj, por në mënyrë që të bëjë një diagnozë të saktë, një biopsi është e nevojshme-një studim laboratorike të indeve të tumorit. Për arsye të dukshme, për të marrë indet e trurit për hulumtim mund të ketë vetëm gjatë operacionit për heqjen e tumorit, kështu përfundimtar sqaruar diagnozën në diagnozën e kancerit të trurit mund të dorëzohet vetëm pas operacionit .

Trajtimi i kancerit të trurit

Kanceri i trurit, simptomat, trajtimin

Trajtimi i kancerit është i bazuar në tri shtylla kancerit: heqjen kirurgjikale të tumorit, kimioterapia dhe rrezatimi. Truri trajtim kancer karakterizuar ne ate kimioterapia është joefektive shkak të barrierë trurit gjaku ekzistues pengon depërtimin e barnave në indet e trurit. Edhe pse drogës tani ka qenë e themeluara për trurin kancer kimioterapia , tejkalimin e pengesave, por kimioterapia është një ndihmëse, apo si ata thonë oncologists, trajtim ndihmës për kancerin e trurit në këtë rast.

Metoda themelore e trajtimit të kancerit të trurit-heqjen kirurgjikale. Për fat të keq, jo të gjitha tumoret e trurit nuk mund të hiqni plotësisht. Në disa raste, tumor është e vendosur në mes të strukturave jetike, dhe rritet ata aq shumë sa që total, heqje totale pa dëmtuar substancën e trurit nuk është e mundur. Në këtë rast, e ashtuquajtura make nëntotali heqje, dhe pjesët e mbetura të tumorit pas operacionit, me rrezatim të shkatërruar dhe kimioterapia.

Teknologji

fundmi, në trajtimin e kancerit të trurit përdoret gjeresisht dhe sukses tilla si CyberKnife dhe gama thikë, është një saktë synuar një tumor me doza të larta të rrezatimit, duke shkaktuar shpërbërjen e saj. Këto metoda janë aq të efektshme që në rastin e tumoreve të vogla mund të përdoret si metodë kryesore të trajtimit, duke eliminuar nevojën për kirurgji.

Kanceri i trurit-Parashikimi

prognozë sëmundje varet nëse trajtimi koha është iniciuar kancerin e trurit. Për më tepër, për parashikimin e kancerit të trurit, dhe janë përbërja tumor qelizë e rëndësishme, dhe shkalla e pjekurisë së qelizave të tumorit, dhe trendet e rritjes. Si në kanceret tjera, kanceret e trurit mund te trajtohen me sukses nëse të kapur stadin hershëm të procesit. Kanë një më të favorshme tumoreve prognozë primare. Që nga Kanceri i trurit referohet tumoret me një tendencë të lartë për rikthim , mjekët thonë kujdes rreth trajtimit, duke zëvendësuar termin fjalën "ndjesë" dhe rekomandon pacientëve që të arritura faljen qëndrueshme, të nënshtrohen rregullt check-up.Artikuj që kanë lidhje

 Gabimet më të zakonshme, kur blerja e të brendshme femrash
 Ramipril-homologët mësimi, komente
 Fenkarol-përdorues, aplikimi, leximi
 Alkool polyvinyl-pronat, të prodhimit, aplikimi
 

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore